პასტა ბოლონეზე

2 საათი

გურული-ღვეზელი.jpg

მომზადების მეთოდი:

1. წინასწარ დაჭერით ხახვი და დახეხეთ სტაფილო.

2. დიდ ტაფაზე დაასხით 1 სუფრის კოვზი მზესუმზირის ზეთი და 100 გ. კარაქი.

3. გამდნარ კარაქს, დაბალ ტეპმერატურაზე დაუმატეთ ნიორი და საშუალო ზომაზე დაჭრილი ხახვი.

4. სანამ ხახვი გახდება ოქროსფერი, დაუმატეთ დახეხილი სტაფილო, მოურიეთ და დახურული თავსახურით გააჩერეთ (3-4 წუთი).

5. დროის გასვლის შემდგომ დაუმატეთ ფარში, კარგად ამოურიეთ და ისევ დახურული თავსახურით გააჩერეთ 15-20 წუთი.

6. დროის გასვლის შემდეგ დაუმატეთ ღვინო.

7. 5 წუთის შემდეგ დაუმატეთ კონსერვის კანგაცლილი პომიდორი და 1 კოვზი შაქარი.

8. დაუმატეთ ნახევარი ჩ.კ. ორეგანო და ბაზილიკი.

9. დახურული თავსახურით, დაბალ ტემპერატურაზე გააჩერეთ სოუსი და 15 წუთით ადრე დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.


გემრიელად მიირთვით! :)

ინგრედიენტები:

  • დიდი ზომის ხახვი (1 ც.)

  • საშუალო ზომის სტაფილო (1 ც.)

  • კარაქი (100 გ.)

  • ნიორი (1 კბილი)

  • ღორის ხორცი (300 გ.)

  • საქონლის ხორცი (300 გ.)

  • წითელი მშრალი ღვინო (ნახევარი ჭიქა)

  • ორეგანო (1/2 ჩ.კ.)

  • კონსერვის კანგაცლილი პომიდორი (1 ქილა)

  • შაქარი (1 ჩ.კ.)

  • ბაზილიკი (1/2 ჩ.კ.)