მილფეი-საბოლოო.jpg

ინგრედიენტები:

  • 500 მლ. რძე

  • 500 გრამი შაქარი

  • 2 ს/კ არაჟანი

  • 8 კვერცხი

  • 500 გ. კარაქი

  • 250 გ. ქიშმიში

  • 1 ჩ/კ მარილი

  • 2 კგ. ფქვილი

  • 3 ს/კ მშრალი საფუარი

  • 1 ს/კ დაფქული ჯავზი/მუსკატი

  • 1 ს/კ დაფქული ილი (კარდამონი)

  • ¼ ს/კ დაფქული კოჭა

  • ½ ჭიქა ზეთი

მომზადების მეთოდი:

1. მოზილეთ ცომი და შეინახეთ თბილ ადგილას, რომ ამოვიდეს.

2. შემდეგ მოზილეთ ხელმეორედ და გააჩერეთ, სანამ ცომი არ გაორმაგდება მოცულობაში.

3. 2-ჯერ მოზელვის შემდეგ მოაყარეთ ქიშმიში, გადაიტანეთ ფორმებში და კიდევ ერთხელ დაელოდეთ ცომის ამოსვლას.

4. გამოაცხვეთ ღუმელში 160⁰ C, 50 წუთი.

გემრიელად მიირთვით! :)

სააღდგომო პასკა

2.5-3 საათი